2012年1月11日 星期三

ABC

上環德輔道西38號一樓(皇后街熟食市場CF7),近蓮香樓。



這是Blog友 " 活活 " 嘅好介紹,一直都好想黎,今次約左個Blog友仔 " 加油 加油 " 見面,地點就選定係ABC,佢嘅出品都唔錯,除左個檸檬布甸,今餐食左乜,等我黎介紹吓。





尼度係政府嘅熟食中心,如果你要吃裝修,咁你就唔好黎啦,因為咁,價錢比起餐廳又抵好多,估唔到係熟食中心會有d咁正嘅野。


暖菜沙律配水煮蛋—暖嘅沙律幾得意,加頂用蛋做嘅帽,
味道都唔錯,最喜歡個蕃茄乾,好煙Un、甜甜地。



西班牙燒乳豬配薯仔、杏仁布冧—乳豬煮得好綿,一頂就化開,個皮脆卜卜。

芥末子雞肉意粉—滿滿忌廉,好滑口,如果唔怕肥就放馬過黎。



檸檬布甸—無乜特別,同蛋布甸咁上下。

可惜!!!咖啡唔夠熱。

第一次見面不知準備甚麼伴手禮好,希望你喜歡。 


收到 " 加油 加油 " 的回禮,0....係好鬆脆、好味、好食呀。

沒有留言:

張貼留言

粟米片脆香雞翼

炸雞翼放得耐會變得較乾無咁脆,今次用粟米脆片包裹住雞翼半煎炸,得出可以保存肉汁的結果,效果很好   材料: 雞翼2磅,粟米片適量,麵粉半碗 醃料: 蒜粉1湯匙,糖1茶匙,蠔油1湯匙,料理酒1大湯匙 麵糊: 麵粉半碗,鹽、黑胡椒調味 做法: 1. 雞翼洗淨隔乾水,劃兩刀下醃料拌勻,...